Van fan naar klant

Regelmatig wordt ons gevraagd 'Hoe doe je dat nou? Op Facebook?'. Vaak heeft men wel een privé account en soms ook een bedrijvenpagina, maar dan.... Wat zet je erop? Wat heb ik te melden als bedrijf zijnde?

We kunnen er heel ingewikkeld over doen, maar alles valt of staat met fans. Of je nu een bedrijf hebt wat dagelijks de mooiste vloeren legt bij tientallen particulieren of een grote multinational met flitsende reclameboodschappen; er zijn ruim 9,5 miljoen Nederlanders actief op Facebook en dat je doelgroep zich op Facebook bevindt is dan ook een understatement. Of heb jij zulke bijzondere klanten?

Je bent een vakman. Of vrouw. Met liefde voor je product en je hebt je bedrijf vanaf het allereerste begin zelf opgebouwd. Je bent een goed bedrijf dat veel mensen kennen en je klanten komen dagelijks bij je over de vloer. Of andersom.

Het grote voordeel van Facebook is dat je er heel gericht mee bezig kunt zijn. Op basis van wat mensen leuk vinden, of waar ze zich voor interesseren, zijn doelgroepen zeer nauwkeurig te bereiken. Dirk kent alle krotten, hoeken en gaten van Facebook en voelt zich daar als een vis in het water.

Ik wil eigenlijk wel een workshop volgen!
 
Fans, volgers, sympathisanten, vrienden, noem ze zoals je ze wilt noemen, zijn daarbij belangrijk. Facebook is het ultieme platform voor mond-tot-mond reclame. Je krijgt de kans om mond-tot-mond reclame te laten werken voor je bedrijf op het internet. Je kunt in gesprek met je klanten én met je potentiële klanten. Persoonlijk, maar ook door wat je uitstraalt.

Dirk gelooft in de kracht van jezelf blijven. Zijn wie je bent. Dat maakte je bedrijf succesvol en dat wil je vasthouden. Zoals je in het dagelijkse klantencontact jezelf bent (en daarin succesvol); zo doe dat ook online. Je community begint bij vrienden, bekenden en zakenrelaties. Mensen die je kennen en je werk gunnen. Omdat jij hun taal spreekt.

Ben jij klaar voor de eerste stap of heb je nog wat hulp nodig? Laat ons je helpen.

Ook over Twitter, LinkedIn, Instagram, Google+ en YouTube weten wij alles. Wij kunnen je account inrichten, je pagina aanmaken, je helpen met het plaatsen van je content en een strategisch plan maken om social media voor jouw bedrijf te laten werken. We verzorgen trainingen, advertentiecampagnes, leiden je personeel op en geven handvatten.

Dirk, ik heb je hulp nodig!