Privacybeleid Dirk doet V.O.F.

Dit is het privacy beleid van Dirk. 
Dit privacy beleid is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens door Dirk Doet V.O.F. (KvK 60667729), hierna aan te duiden als Dirk.
 
Dirk verwerkt persoonsgegevens van klanten, potentiële klanten, relaties en partners. Wij doen dit om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn in het kader van onze gestelde bedrijfsdoelen.
 
In dit privacy beleid leggen we uit waarom en op welke manier we je persoonsgegevens verwerken. Dit privacy beleid heeft betrekking op onze dienstverlening en communicatie met relaties, klanten, potentiële klanten en partners.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Dirk verwerkt je persoonsgegevens wanneer je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons (hebt) verstrekt. Dit kan bijvoorbeeld zijn via het aanmeldformulier op onze website voor de nieuwsbrief. Wanneer je je jezelf hiervoor registreert vragen wij je om je persoonlijke en/of bedrijfsgegevens in te vullen. Deze gegevens kunnen worden gecombineerd met reeds eerder verkregen gegevens via andere aanvraagformulieren.
 
Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Voor- en achternaam
Bedrijfsnaam
Adresgegevens
Telefoonnummer
E-mailadres
Dubbele opt-in voor mailings
IP-adres
Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een aanmeldformulier in te vullen of in correspondentie en telefonisch contact
Gegevens over jouw activiteiten op onze website
Gegevens over je interacties (open- en klikgedrag) indien je nieuwsbrieven van ons ontvangt
Openbare data verkregen van internet en sociale profielen
Lijst met contactgegevens van de klant via een app
Internetbrowser en apparaat type 

Van klanten verwerken wij nog een aantal andere gegevens naast bovengenoemde persoonsgegevens, dit zijn:
Factuur- en betaalgegevens 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@dirkdoet.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Waarom verwerken wij jouw persoonsgegevens?
Wij verwerken jouw persoonsgegevens om onze dienst(en) te kunnen leveren zoals overeengekomen of om je de service te bieden waar je je voor hebt ingeschreven. Dit kan gaan om het versturen van relevante mailingen om je bijvoorbeeld te informeren over belangrijke ontwikkelingen binnen Dirk.
 
Dirk verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:


Verzenden van onze e-mail nieuwsbrief.
Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren.
Om je vraag naar extra informatie via onze website, e-mail of telefonisch contact te kunnen beantwoorden.
Voor het uitvoeren van de met jou gesloten overeenkomst(en).
Het afhandelen van jouw betaling.
Om te voldoen aan wettelijke verplichtingen (administratie-, bewaar- en belastingplicht). 

Deze doeleinden kunnen worden geschaard onder de volgende rechtsgronden:

Noodzakelijk voor het uitvoeren van een overeenkomst met jou;
Wettelijke verplichtingen;
Toestemming van de gebruiker;
Gerechtvaardigde marketingbelangen van Dirk.

Geautomatiseerde besluitvorming
Dirk Doet V.O.F. neemt op basis van geautomatiseerde verwerkingen geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Dirk Doet V.O.F.) tussen zit.
Hoe lang bewaren wij jouw persoonsgegevens?Ten behoeve van de verwerking van jouw persoonsgegevens worden je gegevens voor langere tijd bewaard om je gedurende de looptijd van de overeenkomst of bij een verzoek naar informatie, te allen tijde van dienst te kunnen zijn.
We zullen je persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

Delen van persoonsgegevens met derden
Wij verkopen of verstrekken jouw persoonsgegevens niet aan derden. Om onze overeenkomst met jou uit te voeren kan het zijn dat wij dienstverleners inschakelen. Deze dienstverleners zullen jouw persoonsgegevens alleen verwerken zoals overeengekomen met ons en zullen deze gegevens niet gebruiken voor eigen doeleinden.
 
Het gebruik van cookies

Op onze website wordt gebruik gemaakt van functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Dirk gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies om jouw surfgedrag te analyseren in Google Analytics. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Wij verwerken jouw gegevens omdat het wettelijk verplicht is, om te voldoen aan een gesloten overeenkomst met jou of voor een gerechtvaardigd marketingbelang. Wanneer je het hier niet mee eens bent sta je in je recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Hieronder leggen we uit hoe je dit precies kunt doen.
 
Gegevens inzien en/of aanpassen

Je hebt het recht om de persoonsgegevens die wij van jou verzamelen in te zien en eventueel te corrigeren. Dit kun je eenvoudig doen door een verzoek tot inzage in te dienen via info@dirkdoet.nl. Wij zullen binnen een week gehoor geven aan je verzoek.
 
Toestemming intrekken, bezwaar maken of verwijderen van je gegevens

Je hebt ook het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Dirk. Daarnaast heb je ook het recht om een verzoek in te dienen om je verwerkte gegevens te laten verwijderen.

Dit kun je eenvoudig doen door een verzoek in te dienen via info@dirkdoet.nl. Wij zullen binnen een week gehoor geven aan je verzoek.
 
Recht op gegevensoverdraagbaarheid

Je hebt ook het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit wil zeggen dat je bij ons een uittreksel van je gegevens in een leesbaar formaat (bijvoorbeeld in Excel document) kunt opvragen, zodat je deze eenvoudig kunt doorsturen naar een andere partij.
 
Klacht indienen

Wij willen je er op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dit kan via hun website: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl
 
Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Wij nemen de bescherming van jouw persoonsgegevens serieus en om die rede nemen wij passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.
 
Als je het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, meld ons dit via info@dirkdoet.nl

Identificatie
Bij het indienen van het verzoek kunnen we je vragen om een kopie te vragen van je identiteitsbewijs, zodat we er zeker van kunnen zijn dat het verzoek door jou is ingediend en we je persoonsgegevens niet aan de verkeerde partij verstrekken of onterecht wijzigingen aanbrengen in jouw gegevens.

Contact met Dirk
Wanneer je vragen hebt over deze privacyverklaring, of een beroep wil doen op één van je wettelijke rechten, kun je contact met ons opnemen via onderstaande gegevens:
 
Dirk Doet V.O.F.
Langekamp 13C
5306 GV BRAKEL
 
Telefoon: 0418-841127
E-mail: info@dirkdoet.nl